CRI minősítés

Éljünk tisztább környezetben!

Életünk 90%-át épületekben töltjük, ennek is legnagyobb részét otthonunkban. Mivel a beltéri levegő gyakran négy-ötször szennyezettebb, mint a kinti, a belső légtérben előforduló káros mikroorganizmusok,finom porok, baktériumok mennyiségének csökkentése kiemelkedő fontosságú.
Hogy hol kezdjük? Nézzünk a lábunk alá!

Portalanítsunk gyakran

Az allergiás reakció az esetek többségében nemcsak a szemet, hanem az egész szervezetet érinti. A kötőhártya-gyulladáshoz tehát allergiás nátha vagy asztma is társulhat. Kialakulásában valószínűleg szerepet játszik a meleg is, ugyanis a szubtrópusi vidékeken gyakrabban fordul elő, nálunk pedig a fokozódó meleg hatására a tünetek rosszabbodnak.

Az allergia a szervezet túlérzékenységi reakciója olyan anyagokkal szemben, amelyek hasonló mennyiségben és hasonló körülmények között más emberekre veszélytelenek.

A pollen, az állati szőr, a házi poratka ürüléke és a gombaspóra alapvetően ártalmatlan anyagok, ám mégis gyakran váltanak ki allergiát. Ezek a szennyeződések megtalálhatóak a matracon, az ágyneműben a szőnyegen és a padlón, valamint a kisebb méretűek a levegőben.

A kutatások azt bizonyítják, hogy az allergia civilizációs betegség, amelynek kiváltó oka a nagyfokú környezetszennyezés, az egyre nagyobb elgazosodott, parlagon maradt földterületek, valamint a globális felmelegedés.

Nem mindegy tehát, hogy otthonunkban milyen a levegő minősége.

Tudta? A Lindhaus Eco Force gépek a bakktérium nagyságú részecskéket is szűrik a levegőből!

A tengerentúlon például az amerikai Green Label Plus védjegy segíti mindazokat, akik aggódnak a beltéri levegő minősége miatt. A védjegyet a szőnyeggyártókat tömörítő szakmai szervezet, a Carpet&Rug Institute (CRI - Szőnyeg és Padlószőnyeg Intézet) dolgozta ki a szőnyegekkel kapcsolatos egészségügyi kérdések kezelésére indított programjában, amelynek részeként szabályozzák az illékony szerves anyagok kibocsátását. A program nem csak a szőnyegeket minősíti, de minősíti a szőnyegtisztításban használható gépeket, porszívókat is. A Lindhaus Eco Force gépek mindegyike rendelkezik CRI Green Label minősítéssel, amely garancia arra, hogy a szőnyegét a leghatékonyabban tisztíthatja gépeinkkel.

A CRI Green Label minősítés alapja a gép energia felhasználása, szűrés hatásfoka és a poreltávolító képessége a szőnyeg szálai közül.Letöltések

CRI minősítések

Bevizsgálási jegyzőkönyvek

TanúsítványainkKövessen minket!: